fbpx

Giv dig selv en frisk start

Giv dig selv en frisk start

Skrevet af Louise Kjær

20. maj 2020

Kender du følelsen af, at du står i den samme situation igen og igen. Du tænker, ”næste gang skal det være anderledes”, men inden du får set dig om, står du der igen – med det præcis samme resultat. Hvis du er færdig med at kæmpe de samme kampe med dig selv og andre, så vil jeg fortælle dig lidt om, hvad der skal til for at skabe ægte forandring i dit liv.

Hvis jeg bare…

Vi kender det vist alle sammen. Tanken, der dukker op, når vi ønsker at et område af vores liv skal være anderledes: ”Alt bliver godt, hvis jeg bare…” Jeg lader dig selv fuldføre sætningen, for det er forskelligt, hvad vi tror, vil løse vores problemer og sætte en stopper for vores kamp.

Vi har dog det tilfælles, at når vi har opnået ”det”, så er der faktisk ikke rigtig noget, der har ændret sig. Alt er frustrerende nok, som det plejer at være. De samme konflikter, følelser og tanker dukker op – de er dog måske nu i en ny forklædning.

Sandheden er, at der sjældent vil komme nogen ægte forandring, hvis du blot skruer på knapperne for dine omstændigheder. Nissen flytter med, som man siger. Du må gå et spadestik dybere og være mere nysgerrig på, hvad der er den grundlæggende årsag til, at du finder dig selv i den samme situation om og om igen.

 

Forandring kræver viden

Du har uden tvivl de bedste intentioner om at skabe forandringer, men der ligger en skjult udfordring, som du ikke kan vinde over, hvis du ikke ved bedre. Dit ego og dine vaner vil nemlig trække dig ud på den velkendte vej, du altid har gået. Resultatet er at intet forandrer sig.

Den gode nyhed er, at når du får mere viden og forståelse for dig selv, kan du ændre spillereglerne til din fordel og endelig få kampen fløjtet af. Og tro det eller ej, men når du justerer på den måde, du er i verden, vil du stille og roligt begynde at mærke positive forandringer i din relation til både dig selv og andre. Som en klient sagde til mig: ”Jeg er holdt op med at kæmpe så meget imod, og jeg kan bedre lide mig selv nu”.

 

Så hvad er opskriften på ægte og varig forandring

Forandringer sker ikke over natten. Det er ikke noget, du bare kan beslutte dig for, og så sker det. I stedet for at se på forandringer som et quick fix, så forestil dig, at du skal til at bygge nye veje, du kan gå ad.

Når du bliver klogere på dine mønstre, motivationer og mål, så har du en plan for, hvor vejene skal gå. Men du skaber først ægte og varig forandring, når du i dine handlinger og måder at tænke på, begynder at lægge asfalten. Når asfalten først er lagt, bliver vejene en integreret del af dig, og du vil ikke længere blive fristet til at gå ud af de gamle slidte landeveje, der ikke førte dig hen, hvor du ønskede.

 

Hvordan kan du bruge coaching til at skabe forandring

Du kan ikke tænke eller tale dig til ægte forandring. Der skal handling bag ordene. Det er netop det, du vil få ud af trivselscoaching. Du får ny viden om dig selv og konkrete redskaber til at sætte den viden i spil.

 

Måske vil du også kunne lide…

Feedback Challenge #2

Feedback Challenge #2

Forestil dig, at en professionel fodboldtræner ikke gav sine spillere feedback løbende, men kun en gang hver tredje...

Sådan kan du forebygge stress

Sådan kan du forebygge stress

Hvordan vi kan forebygge stress, er et spørgsmål, der ikke får den opmærksomhed, det fortjener. Hverken i vores...

Share This