fbpx

Vær taknemmelig for solskinnet i dit liv

Skrevet af Louise Kjær

2. februar 2020

Hvis du er ligesom mig og mange andre danskere, så søger du hvert et solstrejf, der kommer frem i vintermånederne. På en dag med blå himmel fyldes gaderne og parkerne med mennesker, og det virker til, at alles energi og overskud stiger i takt med, at solen varmer kinderne op. Solen sletter ikke de mange mørke timer, men vi er taknemmelige, når lyset endelig kommer. Vi kan lære en del af os selv her, for husker du mon at lægge lige så meget mærke til de symbolske solstrejf i dit eget liv?


Vi kan ikke styre, hvornår solen skinner, ligesom vi ikke kan kontrollere, hvornår vi oplever gode ting i vores liv. Hvad vi dog har indflydelse på er, om vi rent faktisk lægger mærke til de små lyspunkter, der nu engang måtte være. Vi kan vælge at sætte pris på dem og nyde dem fuldt ud, selvom de er flygtige. Hvis vi kan gøre det med solen, kan vi vel også gøre det i vores eget liv.

Alt for ofte tør vi ikke mærke glæde og taknemmelighed af frygt for, at det forsvinder igen. Vi oplever det, når vi er forelskede, men ikke tør give efter i frygt for at miste. Vi oplever det, når vi taler vores forventninger og begejstring ned i frygt for, at vi ellers kaster en forbandelse over det. Vi oplever det, når vi ikke tillader os at være stolte over vores egne præstationer, for hvad vil folk ikke tænke. Men at lade frygten styre er en tabers spil. Hvor skæmmende og sårbart det end kan føles, må vi ikke lade frygt stå i vejen for, at vi er taknemmelige og nyder det gode i vores liv. Vi undlader jo heller ikke at gå en tur på en smuk dag i frygt for, at der måske vil samle sig skyer på himlen.

Man siger at det, man giver opmærksomhed vokser. At når vi har fokus på noget, så vil vi ikke blot lægge mere mærke til det, men også tiltrække mere af det. Derfor er det vigtigt at være bevidst taknemmelig hver eneste dag. Mennesker der ofte føler glæde har ikke alt, hvad de ønsker sig, men de sætter pris på det, de har.

Taknemmelighed kræver øvelse

Det kan være svært at få rettet blikket ind på de positive ting, for vores hjerner har desværre bare nemmere ved at finde håret i suppen. Så det kræver en lille indsats, hvis du gerne vil have mere fokus på de gode ting. Derfor vil jeg opfordre dig til at føre en såkaldt taknemmelighedsdagbog.

 Taknemmelighed

Her skriver du hver dag tre ting, du er taknemmelig for. Det kan være, at du er taknemmelig for, at du kom på arbejde uden at holde i kø, at en fremmed smilede til dig på gaden eller, at du havde en sjov dag med dine venner. Intet er for småt – intet er ligegyldigt. Det er jo alle de små oplevelser, som livet er skabt af.

Det handler om at træne din opmærksomhed på alt det gode, at lægge frygten og den negativitet den skaber til side, så du lægger mærke til solskinnet i dit liv.

Læs mere om Louise Kjær Coaching her.

Måske vil du også kunne lide…

Feedback Challenge #2

Feedback Challenge #2

Forestil dig, at en professionel fodboldtræner ikke gav sine spillere feedback løbende, men kun en gang hver tredje...

Sådan kan du forebygge stress

Sådan kan du forebygge stress

Hvordan vi kan forebygge stress, er et spørgsmål, der ikke får den opmærksomhed, det fortjener. Hverken i vores...

Share This