fbpx

Feedback Challenge #4

Bed selv om feedback

Skrevet af Louise Kjær

2. oktober 2023

 

Ønsker du at få sat turbo på den gode feedbackkultur, er et af de vigtigste skridt, at du selv begynder at bede om feedback. Når du går forrest i at vise, at andres input er velkomne og værdsatte, hjælper du andre med at gøre det til en naturlig og forventet del af arbejdsdagen. Derfor handler de næste tre ugers challenge om, hvordan du bedst muligt selv opsøger værdifuld feedback.

 

Det er vigtigt for en god feedbackkultur, at alle bidrager med at give feedback, men nogle gange kan det være lidt svært at komme i gang, hvis ikke vi inviteres ind til det.

Hvis det endnu ikke er en del af kulturen på arbejdspladsen, kan det nemlig være svært at tro på, at andre gerne vil have feedback, hvis de aldrig selv efterspørger det. Der kan også være bekymringer omkring, hvordan feedbacken bliver modtaget, og derfor føles det ofte nemmere bare at lade være.

Men det er netop de barrierer, der skal nedbrydes, for at den gode feedbackkultur kan vokse og trives.

Hver gang du selv opsøger feedback, er du med til at understøtte den gode feedbackkultur. Du giver både andre mulighed for at øve sig i at give en værdifuld feedback, og du skaber tillid omkring, at det er ufarligt at ytre sine holdninger og bidrage til mulig udvikling og læring hos den enkelte.

 

Gør dig umage, når du modtager feedback

Det er altså ikke kun det, at du beder om feedback, der er med til at understøtte den gode feedbackkultur. Hvordan du modtager, den feedback du får, er også i høj grad med til at sætte tonen for jeres kultur.

Så når du modtager feedbacken, som du selv har opsøgt, er det vigtigt, at du husker at være lydhør. Du har selv bedt om at få feedbacken, så vær oprigtig nysgerrig på, hvad de har af tanker.

Husk også at det kan kræve lidt mod at give en ærlig og værdifuld feedback, så sæt pris på deres indsats og den tid, de har brugt på det.

Du behøver ikke være enig i de input, du får, men reflekter og tag det med videre, du kan bruge, og lad resten gå. Er der noget i feedbacken, du ikke forstår, så bed personen om at uddybe.

Hvis den feedback, du modtager, skaber bedre resultater for dig i fremtiden, så fortæl det til personen, så de kan se den værdi, de var med til at skabe for dig. 

 

Udfordringen de næste tre uger: Bed tre forskellige mennesker om feedback

I løbet af de næste tre uger er min udfordring til dig, at du beder tre forskellige mennesker om at give dig feedback på et specifikt område.

Jo mere specifik du er omkring, hvad du efterspørger, jo mere øger du sandsynligheden for at feedbacken skaber værdi for dig. Det gør det også nemmere for dem, der skal give dig feedback, da opgaven ikke bliver for stor, når den er afgrænset.

Her er mine forslag til, hvordan du på den bedst mulige måde kan bede om feedback.

Forslag til at bede om feedback

 

Når du modtager din feedback så husk, at ingen er perfekte, og det er heller ikke meningen. Så tag ikke forslagene til forbedringer personligt. Sig i stedet tak til dem, der giver dig feedback – særligt dem, der har haft modet til at fortælle dig det svære.

God fornøjelse med at bede om feedback – og hold dig endelig ikke tilbage med at give mig feedback på indlægget.

 

Har du ikke været med fra starten af Feedback Challenge, kan du læse de tre tidligere challenges her:

Feedback Challenge #1 – Feedback i plenum

Feedback Challenge #2 – Giv feedback løbende

Feedback Challenge #3 – Hold et godt feedbackmøde

 

Ønsker du støtte til skabe en god samtale- og feedbackkultur, der bygger tillid og skaber udvikling i dit team, kan du læse mere om mine workshops her. Du er også altid velkommen til at kontakte mig på telefon eller mail

Om Feedback Challenge

At gøre feedback til noget, der løfter, udvikler og styrker et team kan alle, der vil gøre en mindre indsats i det daglige lykkedes med.

Selv små forandringer i hvordan feedback gives, og rammerne den gives under, gør en meget større forskel, end du måske umiddelbart ville tro.

Læs mere

Jeg vil derfor de kommende uger invitere dig til at deltage i min FEEDBACK CHALLENGE. Her deler jeg hver tredje uge et mindre, men virkningsfuldt greb, der kan hjælpe dig på vej, hvis du (som rigtig mange andre i øvrigt) har svært ved at få feedback til at blive en naturlig og værdifuld del af arbejdsdagen.

Udfordringen til dig: Prøv det, du har læst af i virkeligheden de kommende tre uger – gerne så mange gange som muligt.

Det er en udfordring, der er lige så simpel, som den er effektiv.

Er du klar til at tage udfordringen op?

Spot næste Challenge

Hvis du ikke vil misse næste Feedback Challenge, kan du oprette forbindelse med mig på LinkedIn. Her poster jeg et link til alle kommende challenges.

Tak for at du læser med og bidrager til at brede den gode feedbackkultur ud.

Del dine oplevelser

Vi lærer meget af andres erfaringer, så del meget gerne dine oplevelser med forslagene til forbedringer i indlægget. Stil endelig også spørgsmål, hvis du sidder med nogen.

Har du noget feedback til indlægget, vil jeg også meget gerne høre den.

Jeg vil gerne bede dig om at være specifik og holde en god tone, når du bruger kommentarfeltet.
Jeg forbeholder mig retten til at slette kommentarer, der ikke er respektfulde.

Louise Kjær

Coach, konsulent og facilitator

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske vil du også kunne lide…

Feedback Challenge #5

Feedback Challenge #5

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan du kan forvandle den rutinemæssige feedback til en kraftfuld motor for...

Feedback Challenge #3

Feedback Challenge #3

Feedbackmøder, hvor et team er samlet og i fællesskab udveksler erfaringer og læringer, er et vigtigt redskab til at...

Feedback Challenge #2

Feedback Challenge #2

Forestil dig, at en professionel fodboldtræner ikke gav sine spillere feedback løbende, men kun en gang hver tredje...

LYDHØR af Louise Kjær

Louise Kjær

LYDHØR

Ønsker du en arbejdsplads, hvor alle trives bedre – og udvikler sig i det daglige arbejde? Så er det vigtigt, at I kan give hinanden værdifuld og ærlig feedback.

Denne bog er en let anvendelig guide til, hvordan I gør – også når det er svært.

 

kr 149,95 Paperback
kr 89,95 E-bog

Share This