fbpx

Feedback Challenge #5

Skrevet af Louise Kjær

25. oktober 2023

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan du kan forvandle den rutinemæssige feedback til en kraftfuld motor for udvikling af alles kompetencer og faglighed? I dagens moderne arbejdsmiljø er feedback nemlig ikke blot en proces til at justere og korrigere. Det kan så meget mere. Den sidste udfordring i denne omgang af Feedback Challenge er derfor aktivt at integrere feedback på specifikke områder, så det kan bruges til at fastholde og udvikle både færdigheder og præstationer.

 

Det lyder jo rigtigt godt, og hvem ønsker ikke, at den tid, vi bruger på feedback, fører til bedre resultater. Men hvordan kommer vi fra de gode intentioner om at give feedback til reel handling? Hvordan gør vi det til et strategisk redskab til faglig udvikling? Svaret ligger i at arbejde målrettet med feedback ved at skabe struktur, klarhed og engagement omkring det.

Lad os se på nogle konkrete forslag til, hvordan du kan gribe det an, hvis du ønsker at gøre feedback til din vigtigste allierede til målrettet faglig udvikling.

 

Lav et feedbackkatalog

Start med at udvikle et feedbackkatalog. Identificer nøgleområder, hvor udvikling og fastholdelse af kompetencer er afgørende.

Lav meget gerne kataloget og prioriter områderne sammen med dit team, så der skabes medejerskab. Ved at inddrage alle parter i udarbejdelsen af kataloget, skaber I en fælles forståelse og forpligtelse til både proces og udviklingen.

Vælg fokusområde og periode

Vælg et specifikt punkt fra feedbackkataloget og sæt fokus på at øge feedbacken på dette område i en afgrænset periode – typisk to uger til en måned. Hvis perioden strækker sig over længere tid end en måned, vil jeg anbefale, at I vælger to eller tre punkter fra jeres katalog.

Dette intensive fokus tillader dybdegående forbedring og skaber opmærksomhed omkring de vigtigste områder for udvikling.

Når perioden er gået, går I videre til at have fokus på næste punkt på listen.

Lav en struktur

For at gøre feedbacken effektiv og sikre sig, at det ikke bare bliver ved de gode intentioner, er det vigtigt at skabe klare strukturer og rammer omkring den. Dette kan fx opnås ved at integrere feedback som et fast punkt på dagsordenen til møder.

Tænk gerne over, hvor på dagsordenen du placerer feedbacken, da det sender et signal om, hvor højt det prioriteres – og viser vi ikke med vores handlinger, at feedback er vigtigt, er der stor risiko for at det løber ud i sandet.

Uanset hvilken struktur, du laver, vil jeg anbefale, at du involverer teamet i beslutningen og hører deres input for at sikre, at det passer ind i deres dagligdag.

Lav en tydelig forventningsafstemning

Inden du sætter gang i arbejdet med det første punkt i feedbackkataloget, bør du afstemme forventningerne med resten af teamet. Tydelig kommunikation om, hvorfor I gør det, hvem der forventes at gøre hvad og hvordan er afgørende.

Del også hvor længe I skal arbejde med dette område og, hvordan I sammen evaluerer, om det har ført til den ønskede udvikling og fastholdelse af kompetencer.

 

Udfordringen: Sæt gang i målrettet feedback

Da dette er en længere proces, er min udfordring til dig, at du inden, du går på juleferie sætter gang i ovenstående proces. Hav en ambition om at være klar til at gå i gang med første punkt i feedbackkataloget som noget af det første i det nye år.

Har du brug for lidt mere inspiration, kan du med fordel benytte de redskaber, du øvede i Feedback Challenge #1 og Feedback Challenge #3.

Rigtig god fornøjelse med det!

 

Dette var den sidste Feedback Challenge i denne omgang. Tak for at du har læst med og forhåbentligt fået inspiration til at integrere feedback mere i din hverdag.
Hvis der er specifikke ting om feedback, du gerne vil lære mere om, er du meget velkommen til at skrive til mig. Så kan det meget vel være, at der kommer flere Feedback Challenges i det nye år.

 

Var du ikke med fra starten af Feedback Challenge, kan du læse de fire tidligere challenges her:

Feedback Challenge #1 – Feedback i plenum

Feedback Challenge #2 – Giv feedback løbende

Feedback Challenge #3 – Hold et godt feedbackmøde

Feedback Challenge #4 – Bed selv om feedback

 

Ønsker du støtte til skabe en god samtale- og feedbackkultur, der bygger tillid og skaber udvikling i dit team, kan du læse mere om mine workshops her. Du er også altid velkommen til at kontakte mig på telefon eller mail.

Om Feedback Challenge

At gøre feedback til noget, der løfter, udvikler og styrker et team kan alle, der vil gøre en mindre indsats i det daglige lykkedes med.

Selv små forandringer i hvordan feedback gives, og rammerne den gives under, gør en meget større forskel, end du måske umiddelbart ville tro.

Læs mere

Jeg vil derfor de kommende uger invitere dig til at deltage i min FEEDBACK CHALLENGE. Her deler jeg hver tredje uge et mindre, men virkningsfuldt greb, der kan hjælpe dig på vej, hvis du (som rigtig mange andre i øvrigt) har svært ved at få feedback til at blive en naturlig og værdifuld del af arbejdsdagen.

Udfordringen til dig: Prøv det, du har læst af i virkeligheden de kommende tre uger – gerne så mange gange som muligt.

Det er en udfordring, der er lige så simpel, som den er effektiv.

Er du klar til at tage udfordringen op?

Spot næste Challenge

Hvis du ikke vil misse næste Feedback Challenge, kan du oprette forbindelse med mig på LinkedIn. Her poster jeg et link til alle kommende challenges.

Tak for at du læser med og bidrager til at brede den gode feedbackkultur ud.

Del dine oplevelser

Vi lærer meget af andres erfaringer, så del meget gerne dine oplevelser med forslagene til forbedringer i indlægget. Stil endelig også spørgsmål, hvis du sidder med nogen.

Har du noget feedback til indlægget, vil jeg også meget gerne høre den.

Jeg vil gerne bede dig om at være specifik og holde en god tone, når du bruger kommentarfeltet.
Jeg forbeholder mig retten til at slette kommentarer, der ikke er respektfulde.

Louise Kjær

Coach, konsulent og facilitator

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske vil du også kunne lide…

Feedback Challenge #4

Feedback Challenge #4

  Ønsker du at få sat turbo på den gode feedbackkultur, er et af de vigtigste skridt, at du selv begynder at bede...

Feedback Challenge #3

Feedback Challenge #3

Feedbackmøder, hvor et team er samlet og i fællesskab udveksler erfaringer og læringer, er et vigtigt redskab til at...

Feedback Challenge #2

Feedback Challenge #2

Forestil dig, at en professionel fodboldtræner ikke gav sine spillere feedback løbende, men kun en gang hver tredje...

LYDHØR af Louise Kjær

Louise Kjær

LYDHØR

Ønsker du en arbejdsplads, hvor alle trives bedre – og udvikler sig i det daglige arbejde? Så er det vigtigt, at I kan give hinanden værdifuld og ærlig feedback.

Denne bog er en let anvendelig guide til, hvordan I gør – også når det er svært.

 

kr 149,95 Paperback
kr 89,95 E-bog

Share This